ISW: В Крим копаят окопи преди контранастъплението на ВСУ

Руснаците във временно окупирания Крим са обезпокоени от контраофанзивата на украинските въоръжени сили. На завзетия полуостров продължава подготовката на отбраната и логистиката.

В новия си доклад анализаторите от Института за изследване на войната (ISW) обръщат внимание на сателитни снимки от 1 април. На тях ясно се вижда, че руската армия е изградила отбранителни линии по сухопътни линии и логистични центрове, включително край Армянск, по магистрала Е105 южно от Чонгар - на 34 км североизточно от Джанкой, по магистрала Е97 край Филатовка - на 8 км югоизточно от Армянск, край Воронцовка - на 20 км южно от Армянск и по плажовете Евпатория.

Руските окупатори в Крим се подготвят за отбрана, по-специално врагът изгражда укрепления и принуждава да се копаят окопи между селищата Ишун и Воинка.

Освен това на временно окупирания украински полуостров нашествениците изграждат ново военно поделение. По данни на партизанското движение "Атеш" руското военно строителство е в разгара си в Евпатория.

Съобщава се също, че руснаците в Крим агитират наборници да подпишат договори с руските въоръжени сили за участие във войната срещу Украйна.

В същото време ISW потвърждава, че наемниците на ЧВК "Вагнер" са успели да превземат административната сграда на Бахмут и че руските военни настъпват към центъра на града.

Анализаторите предполагат, че сега наемниците ще се опитат да затвърдят контрола над центъра на града и ще се опитат да напреднат на запад през жилищните райони на града към Хромово.

Освен това от ISW уточняват, че украинските въоръжени сили са потвърдили, че заедно с вагнеровците в Бахмут са влезли и редовни руски войски, включително въздушнодесантните войски.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини