В центъра на Москва заглушават GPS навигацията след атаката с дронове

След атаката с дронове срещу Кремъл в центъра на Москва започнаха да блокират работата на GPS навигационните системи, пише телеграм каналът Baza.

Московчани се оплакват, че навигаторите не работят в рамките на Бульварное и Садовое кольцо - физически намирайки се на централната улица Тверская, навигаторът може да покаже позицията ви в квартал Внуково, който е на 10 км западно от Московския околовръстен път.

Според изданието работата на GPS заглушителите е била обяснена на московската полиция с подготовката за предстоящия парад на 9 май. Baza отбелязва, че това се е случвало в Москва и преди, но тогава навигацията е била блокирана само в близост до Кремъл, а не в цялата централна част на руската столица.

Инцидентът с дронове над Кремъл

В нощта на 3 май два дрона атакуваха комплекса от сгради на Кремъл. Един от дроновете се е взривил над покрива на Сенатския дворец, предизвиквайки локален пожар там.

Веднага след това в Москва и Московска област бяха забранени всякакви частни изстрелвания на дронове. По-късно медиите научиха, че атаката срещу Кремъл е станала възможна, тъй като службите за спешна помощ са игнорирали обаждания на граждани, приемайки ги за проявление на истерията с дроновете, царяща в Руската федерация, пише Униан.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини