"Студени досиета": Интерпол търси самоличността на 22 жени, станали жертва на убийство

Полицията в Белгия, Германия и Нидерландия се обърна с призив за помощ към обществеността, за да се идентифицират 22 жени, за които се предполага че са убити, съобщава „Скай нюз”. Телата са открити на територията на трите европейски държави в периода между октомври 1976 година и август 2019 година.

„Голяма част от 22-те жертви са починали по насилствен начин. Някои са измъчвани и са подлагани на глад преди да починат”, посочват от нидерландската полиция. Разследващите уточняват, че идентифицирането на телата е трудно, защото вероятно жертвите са от държави извън страните, в които са открити телата им.

От белгийската полиция допълват, че е наложително да се узнаят имената на починалите. „Самоличността на жертвата често е ключова за разкриването на случая”, коментират органите на реда в Брюксел.

Полицейските служби в Белгия, Германия и Нидерландия обединиха усилия в операция „Идентифицирай ме” чрез Интерпол. Международната организация за криминална полиция е издала за пръв път така наречения „черен бюлетин”, който се използва за търсене на информация и сведения за неидентифицирани тела, за да се определят обстоятелствата около смъртта на жертвите. Този вид бюлетин обикновено се разпространява само вътрешно в мрежата на Интерпол от полицейските сили по света.

Част от „студените досиета” включват жена с татуировка на цвете, чието тяло е намерено в река край Антверпен; тяло на жертва, намерено изгорено в гора в Германия; и останките на жена, на възраст между 16 и 35 години, която е открита натъпкана в торба и хвърлена в река в Нидерландия.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини