Зеленски пристигна на изненадващо посещение в Париж

След посещения в Германия и Италия украинският президент Володимир Зеленски пристигна тази вечер в Париж за разговори с френския президент Еманюел Макрон, предадоха световните новинарски агенции.

След като кацна на военно летище близо до френската столица, Зеленски бе посрещнат от министър-председателя на Франция Елизабет Борн и министъра на външните работи Катрин Колона.

Президентът на Украйна ще бъде приет от френския държавен глава Еманюел Макрон на вечеря, съобщиха по-рано от президентството без да съобщават точния час на срещата.

Според Елисейския дворец Макрон ще потвърди пред Зеленски твърдата подкрепа на Франция за Украйна. Разговорите ще се съсредоточат върху продължаващата военна и хуманитарна подкрепа за Украйна, за да се защити от руската инвазия. Дългосрочната перспектива за връщането на мира в Европа също вероятно ще бъде тема на разговорите, според съобщението на Елисейския дворец.

Това е втората визита на украинския лидер в Париж от началото на руската инвазия в Украйна, отбелязва ДПА и припомня, че през февруари Зеленски се срещна там с Макрон и с германския канцлер Олаф Шолц.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини