49 немски езикови дипломи в Езикова гимназия „Христо Ботев“ след пет години всеотдаен труд и съвместна работа

На 10.май за 19-типът зрелостници, учители, родители и гости станаха свидетели на най- важното събитие за немските паралелки в Езиковата, а именнотържествената церемония за връчването на немските езикови дипломи на Постоянната комисия на министрите на образованието и културата на Федерална република Германия –DSDII.

49 абитуриенти бяха развълнувани и нетърпеливи да получат доказателството за неуморния и дългогодишен труд, положен през изминалите пет години, изпълнени с предизвикателства, но и множество успехи.Така желаните сертификати бяха връчени от г-жа СибилеШабанска, консултант по немски език за Източна и Южна България, която в обръщението си към дипломантите отбеляза, че за поредна година възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ са с едни от най- добрите резултати в страната, благодарение на мотивирани и жадни за знания ученици, както и  на всеотдайността на техните преподаватели. Тя пожела на абитуриентите да имат смелостта да преследват мечтите си и  да бъдат себе си, а на учителите благодари за дългите години съвместна работа.

Вълненията и трепетитена дипломантите бяха споделени от ученичката Елиф Махмуд, която от благодари на всички учители и родители за подкрепата и доверието, а на съучениците си пожела много бъдещи успехи и покорени нови върхове. Вълненията на родителите бяха споделени от г-жа Неше Исмаил, майка на DSDдипломантка, която благодари на учителите за качествения труд и професионализма, а на развълнуваните дипломанти пожела да не се отказват, дори когато е трудно, защото няма невъзможни неща.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини