Испанска кулинарна фиеста в двора на "Славейков"

Като част от проявите в Месеца на Испания днес в двора на Средно училище "Петко Рачов Славейков" се проведе кулинарна фиеста. Младежи на различни възрасти донесоха приготвени от тях самите /или с помощта на майки и баби/ традиционни испански ястия  и се включиха в надпреварата, тъй като се оказа, че събитието е със състезателен характер. Жури от трима заместник-директори на училището за шампиони - Гроздан Грозев, Галя Карапеткова и Маргарита Демирева, дегустира, оцени и класира кулинарните произведения на събралите се в двора кандидат-мастършефове. 
В крайна сметка жури и публика споделиха, че хапвайки от вкусните блюда, са изпълнили призива на всички майски прояви, а именно "Почувствай Испания!". На първо място журито класира Костантин Дичев, който ги омая със своята паейя, на второ място е поставен испанският кекс на Дилай Мехмед, а на трето  - тортийята на Бусе Шефкет.
Специална колективна награда за най-разнообразни и вкусни ястия журито присъди на група славейковци от 6ж клас, които се бяха постарали не само за качеството, но и за количеството на храната. 
Трапезата сбира, споделиха всички присъстващи, независимо в кой край на света сме. Там, където има храна, и то вкусна, е весело, топло и приятно.   
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини