Въздушна тревога в цяла Украйна, взривове в Киев

Украинската армия съобщи за няколко взрива в Киев и други части на Украйна рано тази сутрин и призова хората да не излизат от бомбоубежищата, предаде Франс прес.

"По първоначални данни е регистрирано падане на отломки в Дарницки район на столицата. Данните за жертви и разрушения в момента се уточняват", написа в Телеграм Сергий Попко, ръководител на военната и гражданската администрация на Киев.

Киевският кмет Виталий Кличко също съобщи, че столицата е подложена на въздушно нападение, предаде Ройтерс.

Въздушна тревога беше обявена в ранните часове на днешния ден по цялата територия на Украйна, а армията предупреди за възможни руски ракетни удари в обширен район, простиращ се от Киев до Централна Украйна, предаде Ройтерс.

Час след обявяването на тревогата украинските военни се обърнаха към жителите на столицата с призив да останат в бомбоубежищата. Предупреждения бяха издадени и за редица други райони, включително за Житомирска област западно от столицата и за Кировоградска, Черкаска и Днепропетровска област в Централна Украйна.

Тревогата е в сила и за районите северно от Киев и на юг и запад за Виницка, Хмелницка и Черновицка област.

В други Телеграм канали беше отправено предупреждение за опасност от възможни удари в централноукраинската Полтавска област и пò на юг в Николаевска.

Очевидец в Киев заяви за Ройтерс, че е чул стрелба на противовъздушната отбрана. Съобщава се за взривове и в други големи градове, но не е ясно дали те са от падане на ракети или стрелба на противовъздушната отбрана.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини