ИТН ще подкрепи експертно правителство, заяви Станислав Трифонов

„Има такъв народ“ (ИТН) ще подкрепи експертно правителство. Това заяви лидерът на партията Станислав Трифонов във видеообръщение, публикувано в профила му във фейсбук.

Ние ще подкрепим правителство от експерти, защото ако сега няма редовно правителство, след три месеца проблемите ще бъдат в пъти по-големи, а политиците, които сега отказват да решат тези проблеми, след три месеца пак ще застанат в изборна кампания и ще искат да ги избираме, каза Трифонов.

ИТН е в 49-ия парламент, за да работи, не за да се пазари, не за да гони тясно партийни интереси, не да се интересува от депутатските заплати и депутатските кюфтета, каза Трифонов.

ИТН ще направи всичко възможно парламентът да работи, а за да работи, трябва да има правителство. А за да свърши нужната работа правителството, то трябва да е експертно, от хора, които разбират, допълни Трифонов.

Знам, че един такъв кабинет може да не получи подкрепа, но аз и моите колеги ще сме спокойни, защото ще сме направили това, което е правилно, защото така трябва, защото така работи държавата, каза още лидерът на ИТН.

По думите му държава без правителство е като „самолет без гориво“. Ето какво става – на 10 юни сегашният бюджет престава да действа. Няма бюджет и ако няма бюджет, няма да има пари за учители, за лекари, за полицаи, за пенсии, за държавата като държава. Тя ще спре да функционира, добави той.

Според него ситуацията в държавата е „тъжна“ и „отвратителна“.

Вижте какво става – заместник-главният прокурор се страхува да не го убие главният прокурор. Все едно не става дума за нашата родина, а за наркокартели в Мексико. Парламентът е пълен с хора, които всъщност не трябва да са в парламента, заяви Станислав Трифонов.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини