Зеленски е в България и ще проведе задълбочени преговори с премиера Денков и президента Радев

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е пристигнал в България и ще проведе разговори с министър-председателя Николай Денков и президента Румен Радев.

„Ще проведа задълбочени преговори с премиера Николай Денков, ще се срещна с президента Румен Радев, правителствени служители, парламентаристи, политици, журналисти. Отбранителна подкрепа, евроатлантическа интеграция на Украйна, среща на НАТО, гаранции за сигурност и прилагане на Формулата на мира“, написа той в Twitter. 

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел посрещна президента на Украйна Володимир Зеленски при кацането му в София. Това стана ясно от публикация на Габриел във фейсбук. „Добре дошъл в България, Володимир Зеленски“, написа външният министър. 

По-рано от правителствената информационна служба съобщиха, че Зеленски е на еднодневно посещение в България. В Министерския съвет той ще разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО. 

Очаква се да се подпишат съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката. 

По-късно през деня премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде предавано на живо на страницата на Министерския съвет във Фейсбук. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини