Община Асеновград спечели проект за закупуване на техника и софтуер

Община Асеновград спечели финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 г. – 2020 г., процедура „Подкрепа за бенефициентите по ОПРР за ефективно и ефикасно изпълнение на ПРР“.

Основната цел тук е закупуването на необходимата техника и софтуер за дирекции, отдели и звена в община Асеновград.

Одобреният проект, с наименование „Техническа помощ за община Асеновград“ и №BG16RFOP001-8.006-0008-C01, е на стойност 179 740 лв., изцяло безвъзмездна финансова помощ.

С отпуснатите пари ще бъдат закупени компютърни конфигурации, преносими компютри, сървър, скенери, специализирани копирни машини, интерактивни дисплеи и софтуер.

За осигуряване на по-голяма публичност при обществени обсъждания, представяне на актуална информация и визуализация за хода на реализация на текущи проекти и друга информация, ще бъдат доставени 2 бр. самостоящи дигитални дисплеи за външна среда.

Те ще да бъдат разположени на пешеходната зона пред сградата на общината -  от там преминават най-много граждани и гости на града.

Реализацията на проекта ще облекчи изключително много работата на служителите в общинска администрация и обслужването на гражданите.

Ще подобри качеството на реализираните дейности и ще съкрати времето за изпълнение на поставените задачи.

Ще се подобри чувствително информираността на гражданите и заинтересованите страни, относно плануваните проектни намерения и реализирани проекти, което ще доведе до по-дейно участие на гражданското общество при обществени обсъждания, предлагане на проектни идеи и съпричастност към реализираните проекти.

Това ще даде пряко отражение по отношение на подобряване процеса по разработване, кандидатстване, изпълнение, управление и отчитане на проекти и като цяло, повишаване качеството на работните процеси в община Асеновград.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини