Цанков щял да пропее на 13 януари. Преглед на националния печат

"Стандарт": Килърът на Боби избяга в Петрич

Килърът на Боби Цанков е изпуснат на косъм при полицейска акция в Петрич. Точно като Спайдърмен той финтирал униформените в четвъртък вечерта. Бандитът скочил от втория етаж на хотел "БАЦ" и изчезнал в мрака. Заподозреният за убийството мъж е от Долни Богров, но името му не беше разкрито.
Над 50 антимафиоти атакуваха хотела. Акцията стана след сигнал, че там има хора без регистрация на рецепцията. Както "Стандарт" писа, тогава бяха арестувани Иван Величков - Горублянския и Филип Христов - Фил. Стана ясно обаче, че един от групата е успял да се измъкне. Именно за него се говори, че е физическият убиец на Цанков. В стаята му е открита фалшива лична карта. Предполага се, че с нея беглецът е трябвало да мине границата при Кулата.

"24 часа": Усилено търсят съпричастен към разстрела на Цанков

Второ денонощие антимафиоти в Благоевградско издирват криминално проявен мъж от Долни Богров, успял да избяга от хотел "Бац" в Петрич.

Криминалистите разполагат с информация, че той е съпричастен към убийството на Боби Цанков, потвърдиха източници от прокуратурата в Пиринско.

От тази сутрин масирана полицейска операция се провежда и на територията на Сандански. Мъжът, чието име до този момент официално не се съобщава, е бил отседнал в петричкия хотел, собственост на кабелния бос в южния град Христо Бацанов.

В хотела той бил заедно с обявения за общодържавно издирване от Софийската градска прокуратура Иван Величков от Горубляне и с Филип Христов - Фил.

 

"Стандарт": Цанков щял да пропее на 13 януари

Разстреляният радиоводещ Боби Цанков е щял да свидетелства на фаталния 13 януари срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргените. Това обяви вчера прокурор Аксиния Матосян, която поиска от съда най-тежката мярка за неотклонение - постоянен арест на Красимир Маринов. Той е обвинен, че в комбина с брат си Николай Маринов е поръчал екзекуцията на Цанков. Очакваше се Николай, който се издирва, да се предаде късно снощи или днес.
Показният разстрел на Цанков стана преди дни в центъра на София. На 13 януари пък е поредното заседание по делото срещу Маринови по обвинение в подготовката на убийствата на ген. Любен Гоцев, бизнесмена Никола Дамянов и Иван Тодоров - Доктора.

"Труд": Хазната - издънена още през 2008 г.

Приходната част на бюджета е била издънена още през 2008 г., но тогавашното правителство е маскирало това с гигантско преразпределение на средства.

Невероятната сума - общо 2,5 млрд. лева, са били пренасочени от кабинета на тройната коалиция от едни разходни пера за други през 2008 г. Това става ясно от одитен доклад на Сметната палата за отчета на Бюджет 2008. За да прехвърля пари от централния бюджет, тогавашният министър на финансите Пламен Орешарски е издал над 500 заповеди. Усилен трансфер има в последните месеци на 2008 г. - ноември и декември. Със 187 корекции Орешарски пък увеличава харчовете на общините с 639,4 млн. лева. Допълнителни средства в размер на 150% от приетите в бюджета получават 35 общини. Над 200% се дават на 5 общини. А седем - Банско, Приморско, Бобов дол, Пловдив, Силистра, Смолян и Столичната община, отчитат над 500% изпълнение на плана за капиталови разходи, пишат ревизорите. Част от тези корекции е и решението на парламента да разпредели 1,5 млрд. лева излишък на хазната.

"Труд`: Божидар Димитров иска да свалят новините на турски

Министърът без портфейл Божидар Димитров призова вчера да се свалят новините на турски език по БНТ. Той обясни по Нова телевизия как може да стане това: генералната директорка на БНТ Уляна Пръмова маха от ефир предаването, защото то няма аудитория. Тези новини не се гледат, убеден е Димитров. Той обеща да говори с Пръмова, за да бъдат свалени въпросните новини.

Според него излъчвания на чужди езици можело да има в частните медии, но не и в държавна телевизия.

В предаването "Станция Нова" Димитров призна, че е имало договореност между него и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов той да стане министър. "Някои неща се говорят, а аз съм по-годен за изпълнителната власт - или за министър на културата, или за външните българи", каза историкът, който беше мажоритарен кандидат за депутат от Бургас. Димитров каза също, че е напуснал БСП, защото искал да има алтернатива на тройната коалиция. Освен това в червеното ръководство всички били милионери. На въпрос дали това се отнася и за секретаря на Изпълнителното бюро на БСП Антон Кутев, Димитров се затрудни да отговори.

"Стандарт": Изровиха жертва на Наглите в картофена нива

Трупът на автокрадеца от Наглите Иван Петров - Сапата бе намерен вчера в картофена нива в Плана планина. Той е помагал при отвличанията на бандата. Предния ден бе открито тялото на "колегата" му Юлиян Лефтеров - Кунгфуто, за което "Стандарт" писа. Информацията за двамата бе дадена от пропял член на Наглите.
Зловещата нива е на фермер, който не е и подозирал страшната истина, че там има гроб, и до последно обработвал земята си. Наблизо е садена и царевица.

"24 часа": Данчо Релето издал Наглите за 2 разстрела

Автокрадецът Даниел Димитров-Данчо Релето е човекът от бандата на Наглите, който е издал аверите си за убийства на Юлиян Лефтеров-Кунгфуто и Иван Петров-Сапата и е показал къде са заровени труповете.

Това научи "24 часа" от два независими източника. От прокуратурата и МВР нито потвърдиха, нито отрекоха тази информация. Вчера Димитров бе доведен за трети път в Плана планина, за да покаже къде точно е гробът на Сапата, видя екип на вестника.
Известният столичен автокрадец Релето разказал още при разпитите, че Лефтеров е бил закаран жив до лобното си място недалече от вилна зона над софийското с. Плана.
Там Наглите изкопали гроба му, бутнали го жив в дупката, а после го гръмнали от упор с два куршума в главата, разкриха разследващи.

"Труд": Опасен убиец избяга от затвора, хванаха го бързо

Рецидивистът Малин Бориславов Крумов-Маце, който излежаваше доживотна присъда без право на замяна за убийство, вчера е успял да избяга от Варненския затвор. Това съобщиха от МВР.

По-късно министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че избягалият е задържан в района на КПП-Старо Оряхово в посока Бургас. Той е бягал с такси, което е било спряно на пункта.

"Труд": Яне Янев спори с омовци

Скандал между лидера на РЗС Яне Янев и представители на ОМО "Илинден" се завихри на среща с граждани в Гоце Делчев. На сбирката дошли четирима от ОМО. Един от тях, Иван Гаргавелов, станал и разкритикувал РЗС за сближаване с ВМРО, предаде "Фокус". Янев обаче отвърнал: "Аз съм срещу всякакви опити за сепаратизъм в моя роден край и няма да позволя подобно нещо." Залата го аплодира. Гаргавелов отрече сепаратизъм, но Янев го попита дали е българин. "Български гражданин - македонец", отвърна членът на ОМО. Янев репликира, че "Егейска и Пиринска и Вардарска Македония са били български", а Гаргавелов отговори: "Никога" и демонстративно той и хората му напуснаха залата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини