Намерете смелост да си тръгнете, когато нямате причина да останете

Паулу Коелю пише, че "ако си смел за да кажеш "Сбогом", животът ще те възнагради с ново "Здравей."

Тази мисъл ми хрумна, докато размишлявах върху своя живот и усещах огромна празнота в себе си. Бях толкова зле, толкова наранена, при това от толкова дълго, че бях загубила надежда да видя светлина в края на тунела.

Опитах се да си отговоря защо се бях вкопчила толкова здраво в една любов, която ме правеше нещастна. Отчаяно исках човека, когото обичах, да се промени, слънцето да изгрее отново и облаците да се разсеят…

Истината беше, че просто се страхувах да го пусна. Ужасявах се от самата мисъл, че никога повече няма да срещна човек като него. Заблуждавах се, че между нас има дълбока и трайна любов. Но това не беше така.

Това беше токсична любов, която унищожаваше душата ми. Осъзнах, че тя ме дърпа все по-надълбоко и по-надълбоко, така че единственото спасение беше да избягам, и то възможно най-скоро.

Бях наясно, че ще ми бъде много мъчително да си тръгна. Бях инвестирал толкова много в тази любов. Енергия, време, усилия. Просто не можех да се откажа след всичко това! Не съм от хората, които се отказват без борба. Така си мислех. Тогава.

Но не можех да остана повече с него. Взех решение да се изправя срещу всичките си страхове, които парализираха волята ми. Взех решението да живея без него. И това не беше толкова страшно. Или по-скоро изобщо не беше страшно. Сега съм сама и, признавам си, никога не съм била толкова спокойна в душата си. Намерих мир и хармония в себе си.

Ако чувствате, че нищо не ви задържа в една връзка, напуснете я. Защото да останете с човек, с когото нямате нищо общо, е много по-болезнено, отколкото да си тръгнете. Не се измъчвайте. Никой не заслужава сълзите ви.

Намерете смелостта, от която се нуждаете в такива моменти. Знам как се чувствате. Знам колко боли. Но си тръгнете. Продължавайте напред в живота и не се обръщайте назад. Доверете се на интуицията си. Тя отдавна ви подсказва това решение, нали?

Намерете смелост да започнете живота си отначало. Намерете нови цели. Направете си нови мечти. Правете неща, които ви носят радост и щастие. Не се страхувайте - смело се впуснете в това!

Трябва да излезете от тази токсична връзка, за да намерите отново себе си. И, повярвайте ми, накрая ще си заслужава. Когато се отървете от всичко токсично в живота си, ще намерите отново пълнотата.

Не се страхувайте. И не се обръщайте назад. Щастието е пред вас!

cluber.com.ua

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини