Обсъдиха проекта за бюджет на община Асеновград

Изображение 1 от 5

    Обществено обсъждане на проекта на бюджет на община Асеновград за 2023 г. се проведе днес, по покана на кметът д-р Христо Грудев, отправена към обществеността.

    Целта на дискусията беше да запознаят гражданите с това, как общинската администрация е предвидила да изразходва публичните средства за 2023 г., което е знак за прозрачност и диалог.

    „Разработването и приемането на бюджета на общината е важно решение и то трябва да се взема с активното участие на местната общност.

    За общинското ръководство е от изключително значение хората да са информирани“, смята градоначалникът.

    Обсъждането се водеше от зам.-кмета по финансите д-р Теньо Манолов, който представи и подробности в числа за самия проектобюджет.

    Сред присъстващите на обсъждането бяха кметът д-р Грудев, зам.-кметовете инж. Стоян Димитров и инж. Петър Петров, представители на политически партии, общественици и граждани.

    Публично, от трибуната в заседателната зала на общината бяха отправени общо 6 нови предложения, които да бъдат включени, като обекти в бюджетната рамка. А именно:

     - въжен парк в Градския парк;
     - спортна площадка в кв. „Изток“ – в района на басейна;
     - ул. „Бреза“;
     - детска площадка в кв. „Баделема - 2“;
     - водопровод и основен ремонт на ул. „Захария“ в кв. „Долни Воден“;
     - намиране на нов водоизточник и включването му във водопреносната система на с. Тополово.

    Предложенията ще бъдат разгледани, остойностени и предложени на комисията по бюджета в Общинския съвет, която да реши дали да бъдат включени за обсъждане и гласуване от местния парламент към бюджет 2023 г. на община Асеновград.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини