Не тръгвайте на път от Бургас към Южното Черноморие. Два метра вода на "Арапя"

От полицията съветват да не се тръгва на път от Бургас към Южното Черноморие заради обилните валежи. Проливен дъжд продължава да вали в област Бургас.

Пътят Приморско - Царево остава затворен заради локални наводнявания по пътното платно. В района на Китен се е образувало километрично задръстване. Разположените на място полицейски екипи не допускат преминаването на автомобили. 

Жители на Царево коментираха пред БТА, че повече от час и половина в града не е имало електричество. Улиците на много места в общинския център са наводнени. 

Проливните дъждове в Царево продължават. Кръстовището на входа на града е залято с вода, чиято височина достига до около 80 сантиметра.

Поради наводнения е затворен пътят между Царево и Синеморец, което предизвика километрично задръстване от автомобили. Екипи на полицията отклоняват пътуващи за Царево, които не са били запознати с обстановката, като по тяхна информация ги връщат за Китен.

Чрез системата за оповестяване на населението беше обявена заповед на кмета на Царево, с която се забранява движението на моторни превозни средства. Въпреки това хора, успели да стигнат до града, и местни жители не се съобразяват с нея, видя репортер на БТА.

Има проблем с мобилните комуникации. Хората стоят и чакат стихията да намали силата си.

Заради наводнения и интензивни валежи в Община Царево е обявено бедствено положение със заповед на кмета Георги Лапчев. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Към момента на територията на общината работят няколко екипа на пожарните служби в Бургас, Царево и Приморско. 

Чрез включване на предупредителните сирени към населението се отправя призив за евакуация на по-високи места, които не могат да бъдат засегнати от прииждащи води. Говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева посочи, че към спешния телефон 112 са подадени множество сигнали от района на Царево за бедстващи хора и наводнени хотелски комплекси. 

В къмпинг "Нестинарка" много от приземните етажи на сградите са наводнени. Два метра е достигнало нивото на водата на къмпинг "Арапя". По информацията на МВР, в морето са били отнесени няколко леки автомобила. Към момента се извършват дейности по спасяване на бедстващи хора. 

Туристи в Ахтопол казаха пред БТА, че в града електрозахранването е с големи прекъсвания. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини