Русия е изтеглила корабите си от българската икономическа зона в Черно море

Русия е изтеглила корабите си от българската икономическа зона в Черно море. Това съобщи началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Окончателното решението за изграждане на инфраструктура за военослужещите от многонационалната бойна група ще бъде внесено в Народното събрание, заяви пък министъра на отбраната.

Освен района на Кабиле, който според военни експерти е предпочитан, се обсъждат и други места. Според Тагарев няма място за притеснение сред хората в района визирайки подписката подета в Ямбол. Министърът на отбраната и днес не каза какъв е произхода на дрона намерен край Тюленово.

"За дрона ще оставим още няколко дни преди да говорим. За мен това беше абсолютно безотговорно поведение как някои хора си упражняваха остроумието за сметка на българската армия", каза Тагарев.

"Наистина кадрите с цигарата, интерпретациите с потника не са удачни и изместиха фокуса от това, че военослужещите в една високорискова ситуация са се справили професионално и отговорно без последствия за екипа, без последствия за граждани или инфрасатруктурата. Действали сме спрямо нормативите, даже сме ги съкратили, за да бъдем в удачно време. Нито може да се приложи процедура за обезвреждане на неизвестен боеприпас, не може да се приложат процедурата на суша", каза адм. Емил Ефтимов, началник на отбраната.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини