Срокът за кандидатстване за стипендиите на британската компания DeepMind е до 15 октомври, напомня ФМИ на СУ

Срокът за кандидатстване за стипендиите на DeepMind, обявени от института GATE, е до 15 октомври, се съобщава на сайта на Факултета по математика и информатика (ФМИ) към Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Стойността на финансовата помощ е 24 050 евро за един стипендиант, за цялата образователна програма. Заявления за кандидатстване ще бъдат приемани до15 октомври, онлайн.

Институтът ''Големи данни в полза на интелигентно общество“ (GATE) е създаден през 2019 г. като структура към Софийския университет ''Св. Климент Охридски“. GATE е сърцевината на най-бързо развиващата се екосистема на големи данни и изкуствен интелект в Европа, отбелязват от ФМИ.

Британската компания DeepMind, известна с научните си изследвания и иновации в областта на изкуствения интелект, отпуска две стипендии за академичната 2023-2024 година. Те са за студенти жени или в неравностойно положение, които имат желание да придобият магистърска степен по програмите ‘’Изкуствен интелект“, ‘’Извличане на информация и откриване на знания“ и ‘’Технологии за големи данни“ във Факултета по математика и информатика на Софийския университет.

Финансовата помощ покрива таксите за обучение и разходите за живот, изплащани на вноски по време на обучението. В рамките на инициативата, стипендиантите ще получават и редовни покани за събития, организирани от DeepMind, субсидия за присъствие на международна изследователска конференция, както и за купуване на основно оборудване за работа (подходящ лаптоп). Те ще разполагат и с индивидуални ментори от DeepMind и института GATE.

‘’Стипендията на DeepMind ме срещна с ментори, от които получих изключително полезни съвети и насоки за професиналното си развитие. Още от началото на обучението си започнах да участвам в дейности на изследователската група в GATE, която работи по темата за откриване и изследване на дезинформацията. Станах съавтор на научна публикация, а впоследствие и част от научноизследователския екип на института", споделя Силвия Гаргова, един от първите лауреати на стипендията на DeepMind, предоставена от GATE.

Може да се кандидатства за стипендиите на DeepMind тук.

Условията за кандидатстване може да се прочетат тук.

Изборът на стипендианти ще се извърши от комисия за подбор, включваща преподаватели от ФМИ, на базата на критериите - удовлетворяване на критериите за допустимост и предоставена подкрепяща документация, и доказателства (финансово състояние, степен на успех на ученика, автобиография и др.).

Кандидатите ще бъдат уведомени за резултатите до 25 октомври 2023 г.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини