Расте броят на хората, които казват, че никога няма да си купят електрическа кола

Auto Trader публикува данни от интересно ново проучване във Великобритания. Проучването на онлайн търговската платформа идва на фона на решението на британското правителство да отложи забраната за продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили от 2035 година. 

"Решението на правителството да измести крайния срок до 2035 година е крайно безполезно поради съмнението и негативността, които разпространява, но независимо от датата на забраната, по-голямата част от индустрията се ангажира да осигури електрическо бъдеще", коментира Иън Пламър, търговски директор на Auto Trader.

Цели 37% от клиентите казват, че те по всяка вероятност никога няма да си закупят електромобил!

Показателят е бил 21% при анонсирането на първоначалното становище на правителството от 2021 година за забрана от 2030 година.

Друг интересен резултат от проучването на Auto Trader е свързан с промяната в намеренията на онези от потребителите, които възнамеряват да закупят електромобил- от 49% през 2021 година с условие за забрана през 2030 година, до 39% в момента с отлагането на крайната дата.

"Обратният завой на правителството очевидно обърка посланието за електрическите превозни средства и това объркване доведе до удвояване на броя на хората, които казват, че никога няма да си купят електрическа кола", коментира Иън Пламър, търговски директор на Auto Trader.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    дааам
    0 -4
    11:02, 10 окт 2023
    С електрическите коли всичко е различно, но ... то... Виж коментара
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини