Съдът пусна свекъра на убитата Евгения, намерена в куфар

Софийският апелативен съд пусна под парична гаранция свекъра на жестоко убитата Евгения Чорбанова - Пламен Владимиров. Това стана двайсетина дни след като той беше осъден от СГС на доживотен затвор като съучастник на сина си Орлин в жестокото убийство.

Вчера съдиите от Софийския апелативен съд са уважили жалбата на Пламен Владимиров срещу определената му от Софийски градски съд мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщи БНТ.

Засега не са ясни мотивите, които са довели до снизходителното решение. Владимиров-баща бе задържан в съдебната зала, когато СГС го осъди на доживотен затвор. Мотивите все още не са публикувани, но след края на делото съдията докладчик обясни решението си за присъдата с факта, че Пламен Владимиров е имал достатъчен житейски опит и добри отношения със сина си, за да положи необходимите усилия, с които да предотврати убийството. Вместо да го направи, е помогнал на сина си да прикрие убийството на Евгения.

Тежката присъда на Софийския градски съд за убийството на Евгения се обжалва от подсъдимите пред Софийския апелативен съд.

Тялото на Евгения бе открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин. На едно от заседанията на съда Орлин разказа, че Евгения го е нападнала, той я е блъснал, след което тя е паднала и се е ударила, после е спряла да диша.

 

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини