Ледената пързалка пак ще радва пловдивчани и гостите на града по коледните празници

Ледената пързалка се завръща в центъра на Пловдив. Това анонсира кметът на областния град Костадин Димитров след проведени двуседмични разговори с фирмата, която стопанисва съоръжението.

Той обясни, че от компанията са обещали да бъдат взети строги мерки, за да се предотврати увреждането на настилката пред бившия Партиен дом, където ще бъде разположена пързалката.

Условията, които фирмата е приела да изпълни, са да се застрахова площада за 100 000 лева в полза на община Пловдив, всички съоръжения да се носят на ръце, както и да бъде положена допълнителна изолация, за да се запази настилката.

„Няма да лишим пловдивчани от удоволствието да карат кънки по време на зимните празници. Искам да запазим радостта от пързалката“, посочи градоначалникът.

Той съобщи, че за предстоящите коледни и новогодишни празници във всеки район на Пловдив, както и на малката Главна, ще има коледна елха.

Заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов добави, че традиционно светлините на елхата на Пловдив ще бъдат запалени на 1-ви декември.

„В момента служители на ОП „Градини и паркове“ поставят дървената основа върху фонтана, а от 28-ми до 30 ноември ще бъде монтирана елхата-гигант, която е с височина 1280 см и с диаметър 545 см.

Тази година ще бъдат подменени части от светлините и украсата на елхата. Церемонията по запалването на елхата от кмета на Пловдив ще се състои на 1-ви декември от 17,30 часа в присъствието на дядо Коледа и Хора на пловдивските момчета“, отбеляза Пламен Панов.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини