ББР договори нови 50 млн. евро от китайската Ексим банка

Българската банка за развитие (ББР) ще получи 50 млн. евро кредитна линия от китайската Ексим банка (КЕБ) за финансиране на българския бизнес. Кредитното споразумение беше подписано на 5 декември.

Срокът на заема е 5 г., а договорените средства ще бъдат използвани за подпомагане на български предприятия, включително и за финансиране на търговски операции.

Това е второто финансово споразумение между Българската банка за развитие и китайската Ексим банка след сключеното през 2017 г., което беше успешно усвоено. Сътрудничеството между двете институции стартира през 2014 г. с подписването на рамково споразумение за финансово сътрудничество, което предвижда съвместно финансиране на ключови проекти или области.

Китайската Ексим банка е държавна финансова институция, основана през 1994 г. Основният фокус на дейността й е подкрепа за вноса и износа на Китай, подпомагане на местните компании в изпълнение на задграничните им проекти и насърчаване на международното икономическо сътрудничество и търговия.

 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини