На кораба "Верила" с български екипаж са открити 500 кг кокаин, съобщи министър Калин Стоянов

На кораба "Верила" с български екипаж са открити 500 кг кокаин, съобщи министър Калин Стоянов на пресконференция в Министерския съвет, на която беше представено мобилното приложение "Помогни ми" за жертви на домашно насилие.

В отговор на въпрос министър Стоянов каза, че "действително има такъв случай, екипажът е от 17 български граждани и един украински". Имаме информация, че са задържани, иска се потвърждаване, че екипажът, който е там, е български, добави министърът. Той каза, че за момента има много активна комуникация на ниво оперативно международно сътрудничество, така че тепърва ще излизат факти по случая.

Вицепремиерът Мария Габриел съобщи, че тече оперативно разследване по случая и Министерството на външните работи е поискало информация.

БТА припомня, че кораб за насипни товари, пристигнал в Ирландия от Канада, е част от продължаваща операция на ирландската полиция и данъчна служба, които претърсват плавателното средство за наркотици. При първия етап на претърсването са открити най-малко 300 килограма кокаин в пакети на борда на кораба и властите възнамеряват да извършат по-подробно претърсване на плавателния съд.

Корабът за насипни товари "Верила" е пристигнал в ирландското пристанище Фойнс на западния бряг на страната във вторник сутринта. Той е собственост на Параходство „Български морски флот“ и е регистриран в Малта. Съобщава се, че корабът превозва пшеница от Канада и е отплавал от Монреал на 9 декември.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини