Има задържан за убийството в Търговище

Има задържан за убийството на 42-годишния мъж, който беше открит мъртъв преди дни след издирване в Търговище.  

"В хода на разследването беше установено, че той е имал близки отношения с негов приятел. Имали са общи теми и най-вече ги е свързвала тяхната симпатия към оръжието. Първоначалната ни версия беше, че може да имат неуредени финансови отношения между тях. В последствие се оказа, че там където намерихме тялото, в същия ден двамата са стреляли с незаконните си оръжия. При боравенето с извършителя е произвел неволен изстрел, прострелял е убития и той е починал на място", добави шефът на ГДНП. Той добави, че убиецът е задържан., каза по Нова телевизия шефът на „Националната полиция" главен комисар Атанас Илков.

„Все пак предстоят много действия по разследването, които предстоят. Ще се види тогава дали има умисъл или е по непредпазливост", заяви шефът на „Национална полиция".

 

„Към настоящия момент не мога да кажа, че са се занимавали с лихварство. И двамата обаче са криминално проявени. Убитият е проявен за разпространение на наркотици и телесна повреда, а извършителят е за извършване на кражби", каза Илков.

„Извършителят се е опитал да въведе в заблуждение полицията. Казал е, че си е купил незаконна пушка и с нея може да е се е случил нежелан инцидент. Опита се да ни въведе в грешна посока, за да ни смени фокуса, но не успя", сподели той.

„Има установени две незаконно притежавани оръжие – пушката, намерена на местопроизшествието и второ, което е много старо и вече негодно. Именно това може и да е причината за произвеждането на изстрел", призна той.

„Автоматично огнестрелно оръжие от типа на автоматите е довело да смъртта на мъжа", завърши Илков.

Арестуваният е близък приятел и партньор на убития. Двамата са криминално проявени.

В неделя мъжът е обявен за издирване. В сряда е намерен в покрайнините на града с прострелна рана в тила, до него е имало пушка. Има арестуван по случая.

Днес МВР и Окръжна прокуратура - Търговище ще дадат брифинг, за да се внесе повече яснота по случая.

Източник: 24часа

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини