Удължиха срока за кандидатстване по програмата за саниране - II етап

Удължен е срокът за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“.

Това става ясно от публикация на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Срокът е удължен до 17:00 ч. на 29.02.24 г. (четвъртък). На сайта на МРРБ е публикувана заповед за изменение на Насоките за кандидатстване по процедура чрез подбор „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост (НПВУ): ИСУН 2020 (government.bg) – https://eumis2020.government.bg/bg/s/800c457d-e8be-4421-8ed9-9e78d0a75c39/Procedure/Info/fbf34c6a-8f67-4d16-9019-3bd43c71b70f.

Важно е да се отбележи, че общините ще приемат заявления за участие в процедурата, от сдружения на собственици, до 10.02.24 г. (събота).

Удължаването на срока за подаване на проекти дава възможност на гражданите, които са останали в резервния списък с предложения по Етап I да кандидатстват във II етап.

Съсобственици в блокове, които досега не са заявили желание за участие в програмата, също могат да го направят.

II етап от процедурата изисква 20% съфинансиране от собствениците.

Припомняме, че документите за кандидатстване по  процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“ са налични на сайта на общината.

Повече информация относно необходимата документация и начина на кандидатстване може да намерите – https://www.asenovgrad.bg/bg/saobshteniya/nasoki-i-prilozheniya-za-kandidadstvane-po-protsedura-podkrepa-za-ustoychivo-energiyno-obnovyavane-na-zhilishtniya-sgraden-fond-etap-ii

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини