Microsoft обяснява за проблема с батериите в Windows 7

Според компанията, проблемът не е в Windows 7

През миналата седмица ви съобщихме за многобройни жалби на потребителите, които се оплакват, че операционната система Windows 7 неправилно отчита заряда на батерията на лаптопа и го изключва или приспива без време. В допълнение, операционната система извежда периодични напомняния за смяна на батерията. 

В блога на разработчиците на Windows 7, Стивън Синофски дава подробно обяснение на този проблем. Според него, Windows 7 няма нищо общо с намаляването на капацитета на акумулатора на лаптопа. Синофски казва, че съобщението на системата за смяна на батерията не е грешка и тази батерия действително трябва да бъде заменена. Специалистите на Microsoft са направили тестове на лаптопи с този проблем и са стигнали до извода, че изследваните екземпляри са произведени преди повече от година, а батериите им са работили значително време.

За разлика от XP и Vista, в Windows 7 е вграден инструмент, сравняващ теоретичния капацитет на батерията с текущия показател, който разбира се е по-нисък. Когато капацитетът й спадне под 60%, системата издава съобщение за замяна.

От Microsoft отбелязват, че потребителите на ноутбуци могат да не забележат постепенното намаляване на капацитета на батерията, което настъпва при интензивно използване на мобилния компютър. В същото време, повечето акумулатори започват забележимо да деградират година след като те започнат да бъдат използвани.


Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини