Изтече информация за Windows 8

Двама служители на Microsoft са споделили впечатления за разработващия се Windows 8, пише Microsoft Kitchen, макар и да не са разкрили технически подробности и не са съобщили за нови функции.

Единият е директорът на потребителския и онлайн отдели в EMEA, Джон Мангелаарс (John Mangelaars). В интервю за британския CIO той е предрекъл, че Windows 8 ще бъде „потресаващ” (mind-blowing).

Името на другия служител не е известно, той е публиковал в официалния блог MSDN материала "Whats in store for the next Windows?". Материалът е премахнат междувременно, но все още го има кеширан от Google. Та там между другото, авторът нарича новата ОС не Windows 8, а Windows.next.

Windows.next ще бъде "нещо съвършено различно" от това, което се очаква от един от Windows. Над проекта, според автора, работят десетки екипи, а самият процес на обсъжданията е наречен "сюрреалистичен". Windows.next ще промени изцяло отношението към персоналните компютри и начина им на употреба.

Медиите започнаха да подозират за разработката на следващ Windows през ноември 2009 год., когато ръководителят на разработката на Windows 7 Стивън Синофски отказа да отговори на въпоси в тази връзка на конференцията на професионалните разработчици на Microsoft.

Преди месец интернет сайта Arstechnica цитира началника на отдела за изследвания в Microsoft Рибърт Морган. Той е написал в своя профил в популярната социална мрежа LinkedIn, че новите ОС ще бъдат базирани на 128-битова архитектура, но скоро след това информацията е била премахната.

„Работя във високосекретно подразделение по изследвания и разработки, включващи стратегическо планиране на средно- и дългосрочни проекти. В момента някои от тях включват 128-битова архитектурна съвместимост с ядрото на Windows 8 и планове за Windows 9”, е било написано в профила на Морган. Също така оттам ставало ясно, че Microsoft вече води преговори с компаниите Intel, AMD, HP и IBM по повод поддръжката на 128-битова архитектура.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини