Тошко Йорданов на консултациите: В настоящия парламент няма смисъл

Да следим преговорите между несглобкаджийските партньори е трудно, защото не са честни и открити преговорите между тях, а е задкулисен панаир на тема постове и регулатори, каза Тошко Йорданов от Има такъв народ в началото на консултациите при президента Румен Радев с политическите сили, преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство, след приетата оставка на премиера Николай Денков. ИТН са третата партия днес, след Възраждане и БСП, с които държавния глава разговаря. Лидерите на другите две категорично заявиха мнението си, че най-добре за страната е да се върви към предсрочни парламентарни избори.

„Зачеването на това правителство беше порочно и още при съставянето му този парламент изчерпа съдържанието си“, допълни Тошко Йорданов пред президента. Той подчерта, че липсва политическа мисъл и в настоящия парламент няма смисъл.

Според ИТН най-правилен подход за съставяне на правителство е то да е експертно с широка подкрепа и с програма по сектори и разписани стъпки за изпълнение във времето. Според Йорданов обаче тази формула би могла да се реализира в следващ парламент в друга от настоящата конфигурация. По думите му ПП-ДБ няма да имат толкова представители, а други партии, включително и ИТН ще имат повече. Така тежестта на самите партии ще е различна в бъдеш евентуален парламент, добави Тошко Йорданов.

Настоящите преговори за продължаване на ротационния мандат на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС и неговото бъдеще Ивайло Вълчев обясни в консултациите метафорично, като оприличи партиите на роднини, събрали се в болничната стая, които се чудят дали сега да дръпнат животоспасяващите системи или да ги оставят още малко.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини