Възстановено е осветлението в участъка от пътя Пловдив - Асеновград

На 12 март е възстановено осветлението в участъка от път II-86 Пловдив – Асеновград.

Причината за прекъсването са пътно-транспортни произшествия, при които са повредени стълбове и са нарушени кръговете за електрическо захранване.

При пътен инцидент и ударен стълб автоматично се включва защита и се изключва осветлението на целия кръг за електрическо захранване с цел безопасност.

Това е и причината някои участъци да не бъдат осветени до 12 март.

На пътноподдържащото дружество е възложено възстановяване на осветеността в отсечката и подмяна на 24-те повредени стълба. Новите ще бъдат монтирани веднага след доставката им на обекта.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват правилата за движение, за да не се стига до пътни инциденти и повреждане на стълбовете за осветление и превозните средства на гражданите.

В момента поддържането на осветлението в участъка се осъществява от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Предстои след издаване на разрешението за ползване за изградените локални платна на пътя Пловдив – Асеновград, които осигуряват връзка на имотите до трасето на второкласния път, стопанисването и поддържането на осветлението да бъде предадено на общините Родопи, Куклен и Асеновград.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини