Коприва с мляко. Високото кръвно ще си отиде с тези велики рецепти

Повишеното кръвно налягане не във всеки случай прави видими симптомите си. И често си нямаме идея, че сме поставени на изпитание от него. Сред нас има хора, които усещат силна реакция към високите му нива и стават жертви на много болезнени усещания. Но факт е, че преобладаващата част могат да не осъзнаят години наред, че страдат от него. Медицинските лица обикновено ни предупреждават да го държим под око внимателно, но в действителността общо взето не се получава по този начин - в случай, че се чувстваш отлично, не предполагаш, че страдаш от проблем със организма. 

Да имаш кръвно обаче в крайна сметка не е присъда доживот.Повечето причини за хипертония идват от ситуации, които всеки забелязва в начина си на живот. Неблагоприятните фактори са по-високо тегло, слаба физическа активност, вредна за здравето диета, димящи цигари, превишаване на лимитите с алкохола, нервно напрежение, диабет, развиване на хронични болести и в определени случаи генетична обусловеност. Няма лошо като се надрасне 45-годишна възраст да започнете да се следите значително по-внимателно. 

Има често страдащи хипертоници, за които е повече от важно да поглъщат предписани от медицински лица  хапчета. Обаче повечето от хората са от вида, които страдат от повишено налягане само в определени случаи. Без значение от кои сте обаче е уместно да имате представа кои са скритите чалъми, които ще ви дадат предимство да понижите кръвното за недълго време. И то вкъщи. Тези особено полезни тактики не са заместител на медицинската работа, но могат изключително нужни в най-ранния етап. Важно е впрочем да ги направите част от начина си на живот, понеже те са изключително полезни при голям брой здравни беди.

• Една от най-важните подправки Канелата ,това чудо на природата, е  чудесна и приятна както като аромат, така и като нещо за небцето. Подправката включва неизмеримо полезни за организма лечебни качества. Върши чудесна работа за нервите и определено има благоприятстващ кръвното налягане. Ето какво се иска от вас. Налейте малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете около половин чаена лъжичка канела. Може за вкус и лъжичка мед. Подобна приятна смес има ефект веднагически.

• Чесън, разбира се В домашната медицина, чесънът има престижна роля с толкова много предимства, че ако го превърнете в интегрална част от храната ви, ще се справяте повече от добре високото кръвно. Чесънът е познат като един от най-мощните натурални антибиотици. Редуцира високото кръвно, избавя от бедите с лошия холестерол. Ако не ви се консумира като скилидка, по-скоро пробвайте с малка лъжичка чесън на прах. Отново е във ваш плюс. Непременно обаче е хубаво да е суров. 

• Една хитрост

Съществува един популярен трик, който бихте могли да вкарате в употреба. Директно трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После упражнете натиск надолу към ключицата. Това нещо се прави 5-10 пъти за всяко ухо. Още една важна точка е разположена на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. В тази точка е хубаво да проведете разтриване. 

• Каркадето е благодат

Ако съществува билка, която да е естествен съюзник в битката против високото кръвно налягане, това със сигурност е отварата от каркаде. Това е един от могъщите природни прийоми за сваляне на вашето кръвно. Впрочем, има още куп полезни свойства. Поради начина, по който оказва ефект на психическото здраве, има и ролята на антидепресант. Определено подсилва имунната защита, тъй като носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и има доказан ефект върху хемоглобина. Разбрано е, че има ефект и при превишило допустимия максимум тегло. 

• Дишайте с корема

Едва ли е съвпадение това, че когато сме подложени на стрес, ние обикновено въздишаме. Затова първо отпуснете тялото и ума. Поставете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. За да се получи добре бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да усетите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух за около 3-4 секунди. А после като издишате, задръжте на това ниско ниво за още четири секунди. И повтаряйте техниката. Дишайте по този начин в рамките на 4-5 минути, а може и повече. С подобен метод се подпомага притока на кръв към по-голямата част тъкани на тялото, а хипертоничната криза намалява. 

• Помощ от...мивката

Тук са популярни два варианта, които да утилизирате в битката с кръвното. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за две-три минути и може да забележите благоприятен ефект. Другата често препоръчвана тактика е да поставите хладка кърпа на тила. Трябва да сте наясно обаче - не трябва водата да е от ледено естество, достатъчно е да бъде хладка. 

• Повече мента

Ментовият чай е биле за психиката, сърцето и за скочилото нагоре кръвно налягане. Той винаги може да редуцира кръвното и благодарение на ролята му да усетите търсенето облекчение.

• Масажът е ключов

Ако в непосредствена близост до вас има някой, се помолете да ви направи един масаж. Важните места са местата на тила. От първостепенна важност е и масажът на раменете, който да се приплъзва надолу към лопатките. 

• Един страхотен микс

А ето нещо особено полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две супени лъжици сухи листа от коприва с двеста милилитра прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да кипне хубаво, а после премахваме от огъня. Изчакваме да изстине. Поглъщаме по една чаша от природосъобразния лек при повишено кръвно налягане.

Добрите навици

Всичко събрано до този момент върши голяма работа в напечените ситуации. Но все пак, ако сте си поставили за цел наистина да сложите край на високото кръвно, да хвърлите едно око на този класически списък с мерки с 10 важни неща. Ако ги добавите във всекидневието си умно и правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно.

  - Дайте си сметка за излишното тегло. Всеки килограм отслабване ще ще ви даде ключово предимство в битката с високото кръвно. 

- Изпълнявайте физически упражнения редовно. Спокойни разходки, леко потичване, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Отделете си поне 20-30 минути на ден за тези спортни занимания.

  - Консумирайте полезни храни. Задължително зеленчуци, плодове, зърнени храни. Сериозно обмислете диетата си, разберете кое ви прави проблеми и го изрежете от храненето си. 

- Редуцирайте солта. Което значи и да ходите по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната редовно е пресолена. Хапвайте вкъщи. 

- Добре проучен факт е, че, пациентите, които вдигат високо кръвно, поглъщат алкохол над необходимото. Таванът всъщност е не повече от бира на ден или чаша вино. Ако преминете тази доза е съвсем очаквано да стигнете до високо кръвно. Така е и за цигарите - повече от 3-5 дневно ще ви водят до проблеми с кръвното. 

- Завишеният стрес е един от най-допринасяващите фактори. Поставете си задачата да го намалите и да посвещавате време за вас самите, за да сте уравновесени.   

Ще се справите с тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са начин на живот, който може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

 

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини