Премиерите в Max до края на месец май

Max, подобрената стрийминг услуга на Warner Bros. Discovery, е вече тук и предлага вълнуващи заглавия. Някои вече са достъпни за гледане като “Дюн: Част втора” - дългоочакваното продължение на шесткратния носител на Оскар през 2021 г. „Дюн“, българският късометражен филм на режисьора и сценарист Венцислав Сариев “13-ти август”, Max Original филма „Ема и Еди“ и първият норвежки Max Original сериал „Норвежко секси мамче“. До края на месец май очакваме още последният концерт на 13-кратната носителка на GRAMMY® и Oscar® Лейди Гага - Gaga Chromatica Ball, лимитираната документална поредица на Discovery „Експедиция от ада: Изгубени архиви“, новия документален филм „Насти: Повече от тенис“ за лошото момче на тениса Илие Настасе и документалния филм за влиянието на Бионсе върху индустрията и чернокожите творци в Нашвил.

Ето я и селекцията за най-интересното до края на месеца.

ДЮН: ЧАСТ ВТОРА
ВЕЧЕ В MAX
Сагата продължава със следващата глава от прочутия роман на Франк Хърбърт Дюн, с разширен международен актьорски състав от звезди. Филмът на Warner Bros. Pictures и Legendary Pictures е дългоочакваното продължение на шесткратния носител на Оскар през 2021 г. „Дюн“.

“Дюн: Част втора” ще ни покаже митичното пътуване на Пол Атреидски, който ще се обедини с Чани и фремените, за да отмъсти на хората унищожили семейството му. Изправен пред избора между любовта и съдбата на вселената, Пол ще трябва да предотврати едно ужасно бъдеще, което само той може да предвиди. 


GAGA CHROMATICA BALL
HBO Original
26 МАЙ
Пред публика от 52 000 души, 13-кратната носителка на GRAMMY® и Oscar® Лейди Гага представя впечатляващо изпълнение на Dodger Stadium в Лос Анджелис по време на турнето си Chromatica Ball Tour 2022. Концертът предоставя спиращи дъха изпълнения на живо на някои от най-големите и ценени хитове на Гага, включително „Stupid Love“, „Bad Romance“, „Just Dance“, „Poker Face“, „Shallow”, „Rain On Me” и др. Филмът предлага изключителни моменти и докосващи изпълнения на пиано, допълнени с вълнуваща хореография, интензивна пиротехника и набор от емблематични сценични костюми. Това е Лейди Гага, каквато не сме я виждали досега. 



13-ТИ АВГУСТ
ВЕЧЕ В MAX
“13-ти август” на режисьора и сценарист Венцислав Сариев e първият български късометражен филм, наличен в онлайн стрийминг платформата Max. Той се нарежда в селекцията със съвременно родно кино, „Български продукции“, в каталога на платформата.

“13-ти август” е филм, вдъхновен от действителни събития от близкото минало. Историята проследява срещите на Виктор и Таня в края на учебната година на 11-и клас. Двамата стават все по-близки в разгара на лятната ваканция, въпреки опасността, надвиснала навсякъде около тях.

Филмът участва в множество фестивали, като печели награда “Европейски ценности” на 45-тото издание на Drama International Short Film Festival в Гърция през 2022 и награда „Най-добър късометражен филм: на 8-мото издание на Международния филмов фестивал в Бургас.



ЕМА И ЕДИ
Max Original
ВЕЧЕ В MAX
Ема и Еди живеят два живота - един в социалните мрежи и един в реалния живот. Двойката се опитва да спаси брака си, докато управлява собствено видео студио за възрастни в Източна Европа.

Ема и Еди са наградена двойка за видео чат, женени повече от 7 години. Те са звезди в социалните медии, които живеят луксозен живот и правят перфектен секс, но само когато други хора гледат и плащат за привилегията. Когато шоуто им свършва, двамата вече не знаят как да общуват. Интимен поглед към дисфункционална двойка, където дълбока любов, емоционално насилие и травма от детството непрекъснато се повтарят в тяхната интимност. Въпреки всичко любовта е това, което ги държи заедно и ги прави неразделни. Но може ли любовта им също да е фалшива? Или това е любовта в една дигитализирана, модерна връзка с променящи се роли и ценности на пола?



ЕКСПЕДИЦИЯ ОТ АДА: ИЗГУБЕНИ АРХИВИ
26 МАЙ
Лимитираната документална поредица разгръща по-странната и от измислица история на Мики Гросман, бивш експерт по разрушаване от специалните части, който отвежда група авантюристи на почти невъзможно пътешествие из Южна Америка. Експедицията е с благотворителна кауза за повишаване на осведомеността за рака, а в нея участниците трябва да изминат 5000 мили през най-дълбоките части на Амазонската джунгла. Само един твърди, че е стигнал до края… Мики Гросман.

„Експедиция от ада: Изгубени архиви“ представя най-интересното от над 700 часа архивни кадри, заснети по време на пътуването. Завладяващата поредица от изпитания и нещастия превръщат предизвикателната експедиция в постоянна борба за оцеляване. Проследявайки възхода и падението на обреченото приключение, включващо отвличане, бягства от затвора и изчезнал човек, „Експедиция от ада: Изгубени архиви“ изкарва наяве съвсем нови разкрития, които шокират дори онези, които са били до Гросман по време на злополучното приключение.


НАСТИ: ПОВЕЧЕ ОТ ТЕНИС
24 МАЙ
Румънският тенисист Илие Настасе, лошото момче на тениса, е обект на новия документален филм „Насти: Повече от тенис“, който разказва за живота и изключителните постижения на 77-годишната спортна легенда.

Идващ от Румъния, Илие Настасе се прочува през 70-те и 80-те години на миналия век, като печели титли на Откритото първенство на САЩ, Ролан Гарос и Уимбълдън. Мачовете му привличат многобройни тълпи и огромно медийно внимание както заради силната му игра, така и заради личността му. Забавен, любвеобилен, понякога арогантен и ексцентричен, Настасе е аплодиран, освиркван, но никога пренебрегван.

Илие Настасе е първият тенисист, оглавил класацията на ATP през 1973 г., и е един от малкото играчи в историята, спечелили над 100 титли. Неговият естествен талант и характер, по-голям от живота, на корта и извън него, привличат прякора “Насти” и превръщат Настасе в невероятна световна звезда, повлияла завинаги на спорта. Документалният филм е и сред малкото румънски продукции, които ще имат специална прожекция на филмовия фестивал в Кан на 23 май 2024 г., в чест на документалния филм и наследството на Илие Настасе.



НОРВЕЖКО СЕКСИ МАМЧЕ
ВЕЧЕ В MAX
Новата комедийна драма „Норвежко секси мамче“ с участието на Мариан Хоул (Made in Oslo, Ammo) и Тронд Фауса Аурвог (Oppenheimer, Lilyhammer) e първият норвежкият Max Original сериал.

Лене, е жена в началото на 40-те, която живее със съпруга си Ларс и сина си тийнейджър Монс  в тихо градче извън Осло. Искрата в брака на Лене отдавна е изчезнала и когато тя внезапно губи работата си в престижна рекламна агенция, тя се чувства изгубена и унизена, чудейки се какво да прави по-нататък. През една пиянска вечер тя публикува на шега снимка, на която е оскъдно облечена с традиционна народна носия в уебсайта InsideFans. Лене скоро осъзнава, че има ниша сред публиката, която е жадна за повече и е готова да плати за това. Страничните приходи са добре дошли, както и вълнението и свободата, които изпитва, живеейки този нов, таен живот. В същото време страхът от разобличаване е изтощителен – кои всъщност са хората, които я гледат?



МАГАРЕ
29 МАЙ
Изправен пред редица трудности и останал буквално без пари, пенсионер от обезлюдено селце решава да отсече дърво, за да го използва за огрев и да оцелее през студените дни. Тази негова постъпка довежда до неочаквани последствия, които го принуждават да се раздели с единствения си верен спътник в живота – неговото магаре.

ОТДЕЛ „ИЗДИРВАНЕ“
ВЕЧЕ В MAX
Българският сериал с участието на Юлиян Вергов и Ана Пападопулу, Отдел "Издирване", се нарежда в селекцията със съвременно родно кино, „Български продукции“ в онлайн стрийминг платформата Max. Отделът за безследно изчезнали се заема със случай по идентифициране на жена, чието тяло е открито в парк. Главен инспектор Камен Петков и екипът му започват разследване, а следите ще ги отведат до различни лица, а по-късно и до вила в планината. Там полицаите влизат в престрелка с опасния рецидивист Иво Пашалиев – Цайса, като животът им е изложен на опасност. В същото време бившата съпруга на Камен Петков старши комисар Ралица е по следите на бизнесмена Кавалджиев, който се занимава с нелегална контрабанда на отпадъци. Инспекторът решава да разпита Кавалджиев в полицейския участък, както и жената, открита в компанията му - Татяна Станкович. Разпитът ще повдигне много въпроси и ще събуди ужасяващи травми от миналото на Ралица.



ДОБЪР ЧОВЕК
24 МАЙ
Даниъл (Морган Фрийман) отново среща Алисън (Флорънс Пю) - някога обещаваща млада жена, въвлечена в невъобразима трагедия, отнела живота на дъщеря му. Все още скърбящият Даниъл се е е отдал на отглеждането на внучката си тийнейджърка, а Алисън търси изкупление. Така двамата откриват, че приятелството, прошката и надеждата могат да процъфтяват на невероятни места.



ЦЕЛУНИ БЪДЕЩЕТО
30 МАЙ
Актуална история за неподчинение по време на обсадата на Сараево през 90-те години на миналия век. Една ъндърграунд общност използва музиката и изкуството, за да привлече глобалното внимание. Това е и историята на следвоенния концерт на U2, който празнува тежкия триумф на града над етническия национализъм.

ТОВА Е КЪНТРИ: "РЕНЕСАНСЪТ" НА БИЙОНСЕ И НАШВИЛ 
24 МАЙ
Какво е кънтри? Филмът разглежда променящата се дефиниция за жанра с фокус върху влиянието на Бионсе върху индустрията и чернокожите творци в Нашвил, които продължават да се борят за признание.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини