BMW Alpina B7 с 4х4

От BMW обявиха плановете си да представят Alpina B7 Biturbo Allrad преди автомобилното изложение в Ню Йорк.

Както името на модела подсказва, той представлява  версия на Alpina B7 със система за  едновременно задвижване на четирите колела (xDrive). Подобно на стандартния Alpina B7, Allrad ще се предлага в два варианта - с късо и дълго междуосие.

По повод на новия автомобил от BMW споделиха следното: „Alpina притежава уникално разпределение на въртящия момент, чрез което значително се подобрява динамиката и пъргавината на колата, особено при завиване, като по този начин се постигат неочаквано добри резултати при шофирането й в спортен режим. В допълнение към предлаганото отлично сцепление при ускоряване системата осигурява изключителни нива на активна безопасност като постоянно наблюдение на ситуацията на шофиране и регулиране на разпределението на въртящия момент в зависимост от ситуацията.”

Още по-важно по думите на ръководството на немската компания е, че всичко това „в комбинация с електронното окачване, включващо технологиите Variable Damper Control (за регулиране на амортисьорите) и  Dynamic Drive с активни стабилизатори, дава възможност на шофьора да регулира разпределението на въртящия момент до всяко от четирите колела, а чрез бутоните на Drive Dynamic Control (динамичен контрол на управлението) водачът може да избира между различните настройки". Водачите на този модел разполагат с три режима на шофиране Comfort / Normal, Sport и Sport+.

Автомобилът е оборудван с 4.4-литров битурбо V8 двигател с мощност от 507 к.с. и 700 Нм максимален въртящ момент. От немската компания не са разпространили детайлна информация за динамиката на колата, но се знае, че тя ще постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.7 секунди.

От BMW ще представят за първи път на автомобилното изложение в Ню Йорк също новия си 5-Series, както и обновените 3-Series Coupe/Convertible и X5.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини