Шестима арестувани след акция „Телефонистите”

Общо шестима души бяха задържани при специализирана полицейска операция „Телефонисти", която събуди Горна Оряховица тази сутрин. Акцията беше проведена съвместно с Областните дирекции на МВР Пловдив и Велико Търново.

Рано сутринта в Горна Оряховица бяха задържани четирима мъже. Полицаите установили, че всички те са криминално проявени и осъждани многократно, предимно за телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Велико Търново. При обиск на жилищата им са намерени телефонните карти, които използвали, за да извършват измамите. Иззети са и общо 15 000 лева.

По-късно със същите обвинения били арестувани още двама мъже в Пловдив. Те работели като таксиметрови шофьори и получавали парите от измамите. Двамата имали за задача да се срещат с измамените хора, които им предавали сумите за своите „пострадали близки". Това потвърди за Дарик директорът на пловдивската полиция комисар Тодор Чонов.

Измамите са били извършвани главно в Пловдив и региона, подадени са общо десет заявителски материала. Материалите са предадени на Районна прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини