Гришо на четвъртфиналите в Модена

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на фючърса с награден фонд $15,000 в италианския град Модена, след като в среща от втори кръг се наложи с 6-3 6-1 над Жулиен Жели, предаде TennisKafe.com.

Още от самото начало на двубоя французинът заложи на силата, но Гришо му се противопостави отлично, местейки го по целия корт, а при 3-2 гейма хасковлията достигна до пробив, който се оказа и решаващ за изхода на първия сет. Втората част започна с преднина от 3-0 в полза на 19-годишният българин, французина върна единия пробив и намали на 1-3, но нови три гейма в сметката на Григор сложиха точка на спора в този двубой.

В опит да се класира за полуфиналите Григор Димитров ще срещне поставения под №6 Андреа Арнаболди.

Италианецът е на 22 години, намира се на 326-то място в света, но е достигал до №206, като това става в края на миналата година. Арнаболди притежава значително по-голям опит от Гришо, като в кариерата си има изиграни цели 86 мача на чалънджъри (31 победи / 55 загуби), а на фючърси има три спечелени титли.

Благодарение на класирането си за четвъртфиналите Григор си осигури три точки за АТР ранглистата, а при нов успех ще добави нови пет. Двубоят между Григор Димитров и Андреа Арнаболди ще се играе в петък, а точният час ще стане ясен в четвъртък вечерта, когато бъде публикувана програмата за следващия ден.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини