Полицайка от Кърджали печели на канадска борба

Полицайката Емилия Стоянова от Кърджали за пореден път победи на канадска борба в турнира за хора с увреждания” Воля за победа”.Тя се състезава в категория за жени над 65 килограма. На финала тя надделя над Ана Маринова от Пловдив.

Друга кърджалийка Недялка Камбурова за малко изпусна победата .Тя спечели квалификацииите и победи основната си съперничка Хасмик Варданян от Пловдив. На финала обаче арменката си го върна и спечели. Нашата състезателка остана втора.

Над 61 състезатели от различни краища на България премериха сили във III кръг от веригата интеграционни турнири за хора с увреждания, които се провеждат под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта доц. д-р Свилен Нейков. Турнирът по канадска борба се състоя вчера в Пловдив. III кръг се оказа най-оспорваният от всички състезания в турнира „Воля за победа” досега. В категорията за мъже до 80 кг също се получи невероятна емоция. И тук за трети пореден път бронзовият медалист от последното европейско първенство Марин Пейчев (Горна Оряховица) успя да надделее в изключително зрелищен финал срещу представителя на Бургас Димитър Щерев (4-и от последното ЕП), На 3-о място остана другият ни бронзов медалист от Европейското първенство през юни тази година в Москва - Йордан Йорданов от Дряново. При мъжете в категория над 80 кг безспорен шампион отново за трети пореден път стана Георги Киряков (Тополовград), който на финала надви представителя на „Родопи” -Кърджали Борис Петров. Трети се класира Мариян Найденов от Плевен. Следващият IV кръг ще се проведе на 04 септември 2010 г (събота), в OMV-Република във Варна.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини