Отпушват пътя за Гърция

Пътят от София за Гърция ще бъде отпушен до дни, съобщи председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов. Още в събота ще бъде прерязана лентата на завършения участък от над 30 км от магистрала "Марица", който ни свързва с южните съседки Гърция и Турция, предаде АСН.

Значително ще бъде улеснен трафикът от София към Кулата и курорта Банско още преди началото на зимния сезон. До дни ще бъде пуснат пътният възел Драгичево от магистрала "Люлин". В момента трафикът се отбива през Радомир. Шосето обаче ще бъде готово много скоро. Пускането му се забави заради лошото време и дъждовете, обясни Йотов.

Магистрала "Люлин" трябва изцяло да бъде завършена на 15 май догодина. До края на годината изпълнителят трябва да усвои 143 млн. евро.

Ако турският консорциум не успее да свърши предвидените дейности до края на годината, избраните фирми ще трябва да върнат 103,06 млн. евро на страната ни, колкото е европейското финансиране. Ако не свършат навреме магистралата до 15 май 2011 г., турските компании ще платят неустойка от 14 млн. евро.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини