Новият Bugatti Veyron гони титлата "най-бърз на планетата"

Още от самото начало се знаеше, че производството на Bugatti Veyron ще бъде ограничено на 300 бройки, но така и не бе станало ясно какво ще последва след това.

Започнаха да се появяват някакви предварителни съобщения, събуждащи спекулации, според които компанията планира изцяло нов модел, който да се появи около 2011 или 2012 година. Нещо повече – вече се говори, че мощността на новия модел ще бъде с 20 % повече. Това значи, че от 987 к.с. мощността ще скочи на 1200 к.с. – достатъчно, за да се достигне максимална скорост от 432 км/ч.

По принцип, ако обичате скоростта и то именно подобни скорости, няма как да не обичате и Veyron. Да, той бе засенчен от SSC Ultimate и от своя собствен вариант Super Sport, но оригиналният Veyron си остава произведение на изкуството. Е, следващият ще е дори по-бърз.

Колко по-бърз?

Ами със скорост от порядъка на 435 км/ч. Не че някой ще има възможността да изпита подобна скорост на някоя магистрала. Всъщност не са и толкова много пистите, на които може да се достигне до подобни висини... Разбира се, не това е важното, тъй като тук просто става дума за война на суперавтомобили. Остава да видим какъв точно инженерен гений ще бъде внедрен в новия Veyron.

Не се знае почти нищо за този модел, но по предишни данни изпълнителният директор на Bugatti Франц-Йозеф Пефген е съобщил, че определено предстои да се появи нова кола. Засега единственото, което като че ли е известно за бъдещия модел, е, че ще се запази марката на Bugatti – специфичната форма на предната решетка. Въпреки това Пефген си е оставил вратичка, като е казал: „Не се изключва и възможността за напълно различна посока на развитие.”

В унисон с проблемите пред настоящия Veyron е много възможно и бъдещият модел да има известни проблеми, свързани с разхода на гориво и емисиите, предизвикващи парников ефект. Именно това ще е едно от основните препятствия пред инженерите. Пефген е решен да не прекалява с бъдещия модел, тъй като все пак иска той да влезе в производство и да няма проблеми с американското и европейските правителства.

Друг интересен аспект от казаното от шефа на Bugatti е, че компанията може да реши да пусне модела да се състезава. Това бе нещо, което бе тотално изключено като опция при Veyron. Отново няма никаква информация за кои серии или надпревари става дума, но състезания тип 24-те часа на Льо Ман са изключително подходящи, а и позволяват да се покаже престижа и качествата на една марка като Bugatti.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини