Плик с 500 лева от хазната за Джесур - първото бебе на Асеновград за 2011

По-малко от месец, след като ОбС-Асеновград реши да отпусне петстотин лева като еднократна помощ за първото новородено бебе в общината за 2011 година, връчването стана факт.

Сашка Николова донесе почти двумесечния вече Джесур Яшар в кметския кабинет по покана на градоначалника, за да получи плика с жеста. Малкият Джесур е част от семейството на Сашка и Яшар , които на двадесет години вече имат  четвърто  дете, и живее на улица „Лале баир” в ромския квартал „Лозница”. За да издържа челядта си, бащата Яшар е бил на  гурбет в Германия, откъдето току-що се е завърнал.

Паричната подкрепа бе връчена от кмета д-р Христо Грудев. Жестът вече е традиция, но единствено маркиране на първото новородено и с това вниманието приключва. Има и изключения, като случаят от миналата година, когато се родиха тройка близнаци - Хриси, Весела и Сандра. Тогава съветниците отпуснаха общо три хиляди лева еднократна помощ. Година по-късно обаче в Асеновград отново се роди тройка близнаци, за които подобен жест не бе сторен.

 Г.Христова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини