Цоп! - от 11 м в надувен басейн с 30 см вода (видео)

Сн.: www.worldamazingrecords.com

Дарън Тейлър, известен повече като Professor Splash, има нов рекорд. Той скочи от 11 метра в надувен детски басейн, дълбок едва 30 см.

Не пробвайте подобен скок, изходът е с голяма вероятност летален. Professor Splash има собствена система за да остане жив и здрав след срещата с водата, дълбока само 30 см. Скокът му прилича на лястовица, но във басейна той пада максимално изпънат … по корем. Така разпределя удара от срещата с водната повърхност на по-голяма площ, а също избягва срещата с дъното, което е съвсем близо, на малко повече от педя от повърхността. Освен това водата е на границата на замръзване. Е, не мислете какво е усещането от досега с ледена вода, в случая е важно, че съпротивлението и по-голямо и забавя приземяването. Дъното на надувния басейн не трябва да е издуто, което професърът постига със специални уплътнения...

Новия рекорден скок Professor Splash е извършен в норвежкия град Тронхайм пред публика. За американеца това е 13-ти официално регистриран рекорд през 25-годишната му кариера. Видеото е от предишен негов рекорд.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини