Гимнастика за бременни- за първи път в Асеновград

Асеновград може да се похвали с още една нова инициатива- гимнастика за бременни. В цялата Асеновградска община до сега не се е провеждал такъв курс.
   Първата тренировка се състоя вчера (19.04.2011 г.) от 18:30 ч, в училище Христо Ботев. Мария Аргирова  споделя, че идеята се е зародила малко след като тя самата разбрала, че е бременна. И тъй като до този момент се занимава активно със спорт, танци, аеробика, не може да се примири с мисълта, че трябва да прекъсне за няколко месеца, така обичните от нея, дейности. Макар на първата тренировка да бе дошла само една бъдеща майка, Мария вярва, че с времето повече жени ще се заинтересуват от собственото си здраве и от това, на очакваното дете, и ще посещават салона.
 Тя разкри част от изненадите, по отношение на гимнастиката, които е подготвила за момичетата. След първите няколко тренировки вече ще включи гири, топки, йога за бременни. За сега се ограничава със стречинг (разтягане, но без натоварване) и упражнения на земя. Доста интересно е дори само да се наблюдава подобен вид спорт. А колко е полезен...? Много! Най- вече помага за добрия тонус на тялото. А в следствие на това, идва и по- лесното и бързо раждане. Да не пропускаме поддържането на добрата фигура, без да е наложително да се спазва диета! Треньорката и бъдеща майка съветва дамите да се хранят по- често по малко и да не преяждат.
   Още от началото на бременността тялото на жената започва да се променя. Затова, бъдещите, особено неработещите мами, вместо да обикалят Асеновград, разхождайки се безцелно, да се чудят как да запълват времето си, къде да изразходват енергия и да седят по задимените кафенета, най- добре е да посещават гимнастиката за бременни. Там ще разпуснат и тялото, и духа си. А за дамите, които вече са решили да бъдат част от курса за бременни, треньорката съветва да не се хранят два часа преди и след провеждането на тренировката.


Наси Маркова

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини