Смъкнахме тавана на таксиметровите тарифи с по 20 стотинки на километър

Местният парламент не се съобрази с докладната записка на кметската администрация да „удари” таван на таксиметровите тарифи от левче за километър денем и 1,20 лева нощем. Постоянните комисии предложиха тези тарифи са бъдат намалени с по 20 стотинки всяка, защото са високи за услугата в Асеновград и се доближават до тези в курортните градове. Така съветниците гласуваха тарифите за таксистите да бъдат осемдесет стотинки на километър денем и с двадесет стотинки повече нощем. И без друго и в момента в Асеновград услугата е в сериозна криза, а, доколкото върви, то тя се предлага на принципа „от точка до точка”. В същото време продължава напрежението с нередовността на петте градски линии, особено недоволни има в квартал Горни Воден заради новата линия №5. Ненормално е да липсва разписание, да не знаем кога пред коя спирка да очакваме да дойде автобус на превозвача, алармират местните хора.

За момента нямаме възложен ангажимент към превозвача да огласи той на автобусните спирки разписанието си, но ще направим това предложение, след като стана ясно, че скоро концесия, за тези обект така и няма да има финализирана, коментира ресорният вицекмет инж. Стоян Димитров.

  Защо общинска администрация продължава да позволява втори месец да има напрежение и хаос с графика на автобусите по градските линии, при положение, че вече е на линия т.нар. мобилен център, който следи на монитор в реално време къде са рейсовете, за това няма обяснение, освен занижен контрол.

Елена Христова

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини