Повторно търсят концесионер на автобусните спирки в Асеновград

Новите автобусни спирки в Асеновград едва ли ще изглеждат като тези в Дубай, но надеждите на местните са, че поне сегашните грозни и стари съоръжения ще изчезнат скоро.

Община Асеновград откри нова процедура за предоставяне на концесията по управление и поддържане на автобусните спирки в града. До повторното обявяване се стигна, след като предишният път се оказа, че не е постъпила нито една оферта. Трима закупиха документи, но в крайна сметки до изтичане на срока никой така и не входира предложение. Заради очевидната липса на интерес, преди месец Общинският съвет прие решение, с което редуцира част от условията към бъдещия концесионер. Така първоначално исканата инвестиция от 208 000 лв. бе сведена до 150 000 лв. Същото се случи и с годишната концесионна вноска, намалена от 8 000 лв. на 5 000 лв. В условията е посочено, че концесионерът е длъжен да монтира на всяка една спирка информационно табло с номерата и маршрутите на преминаващите линии. В задълженията му влиза и демонтирането на старите спиркови заслони, на указателите и кошчета.

Срокът за получаване на документацията е 4 юли. До 6 юли престрашилите се да участват в новата процедура трябва да подадат оферти.

Състоянието на почти всичките автобусни спирки в Асеновград е повече от окаяно. Месните от години се надяват някой ден да осъмнат с нови и модерни съоръжения, но до момента това така и не се случи. Ще има ли промяна в ситуацията, ще стане ясно съвсем скоро.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини