Грандиозно авиошоу на ескадрила "THUNDERBIRDS" край Пловдив

Авиобаза Граф Игнатиево отваря врати за свободен достъп на посетители. С грандиозно авиошоу днес ескадрилата на американските ВВС "THUNDERBIRDS" ще отбележи 100-годишнината на българската авиация.

За авиолюбителите ще бъде представен показ на въоръжение и техника. Помислено е и за малките посетители - за тях е предвиден увеселителен кът. Парашутни скокове на Силите за специални операции, въздушни демонстрации на група THUNDERBIRDS, включващи около 40 елементи и фигури от висшия пилотаж.

Автографи и снимки за зрителите на авиошоуто ще започнат след 14 часа.

Събитието се организира от българските ВВС и посолството на САЩ в България, с подкрепата на Американската търговска камара.

Началото си "Буревестниците" поставят на 1 юни 1953 година. В буквален превод името им означава „буревестници". Според индианските притчи буревесниците са птиците, предвестници на гръмотевичните бури и символизират борбата между доброто и злото. Емблемата на ескадрилата е заимствана от индиански тотем. Украсата на самолетите е стилизирана като птица и е почти непроменена през годините.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини