Стартира кандидат-студентската кампания на ПУ

Общо 6904 кандидат-студенти участват в редовната приемна кампания на ПУ „П. Хилендарски", която стартира днес и ще продължи до 18 юли.

Записаните за редовната кампания ще положат един или повече изпити в учебното заведение, обясни зам.-ректорът доц. Жоржета Чолакова. По традиция най-масов и тази година е тестът по български език - на него ще се явят 2928 души.

Утре са тестовете по философия, физика, руски език и психология, на които ще присъстват съответно 12, 24, 16 и 111 кандидати. За третия ден на изпитната сесия са предметите български език за специалността „Физическо възпитание" и химия, за които са се записали 233 и 35 човека.

Един ден по-рано от датата на обявения изпит всички кандидат-студенти трябва да проверят в кои зали и сгради на ПУ „Паисий Хилендарски" са разпределени. Списъците с индивидуалните номера на всеки участник в редовната кампания са изнесени на специални табла пред сградата на Ректората на Пловдивския университет на ул. „Цар Асен" №24, обясниха от висшето училище.

Изпитите започват от 9.00 часа, но кандидатите трябва да се явят в залата не по-късно от 8,30 часа.

Източник: Дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини