Три сесии до края на мандата, билетчето на "Стойчев и син" остава 60 ст. Засега.

Още три сесии ще проведат общинските съветници в Асеновград до края на мандата. До изборите на 23 октомври са предвидени заседания на 13 юли, 3 август и  и едно през септември. Проектодневният ред за юлската и августовската сесии е готов, Този за септември ще се изготви през август.  „Не сме наясно ще има ли нужния кворум  за провеждане на последната сесия, тъй като за голямата част от съветниците е ясно, че ще участват в предизборната надпревара – било като претенденти за кметското кресло, било като кандидати за съветници”, коментират помежду си будни асеновградчани.  Притесненията им обаче не са особено състоятелни, предвид факта, че предизборната кампания стартира месец преди датата на вота т.е. в конкретния случая на 23 септември, а според информацията ни септемврийската сесия е планирана за началото на месеца.

До момента в нито един от проектодневните редове за оставащите до края на мандата сесии няма предвидена точка за разглеждане на предложението на „Стойчев и син” за увеличение цената на билета Асеновград - Пловдив и Пловдив – Асеновград от 0.60 лв. на 1.50 лв. „Въпреки че в администрацията и в общинския съвет да е постъпило писмо от превозвача с такова искане, то едва ли ще бъде вкарано за гласуване на някоя от въпросните сесии”, коментираха запознати с нравите и порядките на общинарите. Все пак идват избори и на никой управник не му се ще да стане "черен" в очите на избирателите си като разреши вдигането на която и да било цена, още повече в тези тежки и кризисни за електората времена. Така билетчето на "Стойчев и син" засега остава на старата цена. Което, както сигурно се досещате обаче, е временно. Новият състав на общинския съвет най-вероятно ще разгледа скоро след избирането си искането на "Стойчев и син".

На сесията на 13 юли, сряда, асеновградските старейшини ще разгледат общо 33 точки. Сред представените от кмета д-р Христо Грудев докладни записки ще бъдат и тези за покрития пазар "Асеница" и за изпълнението на проекта "Асеновград-свещената порта на Родопите".

Целият дневен ред на утрешното заседание може да бъде видян на официалния сайт на община Асеновград.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини