Червените питат плаща ли се на военните за срещата на ГЕРБ край Асеновград

Връзката с военните и събирането на ГЕРБ, което ще се проведе утре край „40-те извора“ до Асеновград, били единствено палатките, взети под наем за партийната среща. Това съобщи един от организаторите на мероприятието – кметът на район „Централен“ Райна Петрова. Пред Фокус тя заяви, че военните предоставяли палатките както за сбирката на гербаджиите, така и на различни други организации. Петрова каза още, че на срещата в събота могат да присъстват не само симпатизанти на ГЕРБ, но и всякакви други граждани.

От ГЕРБ в Пловдив са потвърдили, че са поискали от военните палатки за 1400 души. От Министерството на отбраната съобщиха, че е получено искане от кмета на район "Източен" Петър Петров с молба за предоставяне и разгръщане на палатки. Молбата била обоснована с организиране на среща с граждани от пловдивските райони "Източен" и "Централен" и с благотворителна инициатива.

Разходите се поемат от кмета, допълниха от министерството, без да уточнят за кой кмет става дума.

Междувременно стана ясно, че депутати от БПС ще поставят въпроси към представители на Генералния щаб на Българската армия има ли командировани военнослужещи от поделенията в Крумово и Граф Игнатиево във въпросната местност край Асеновград. Ще бъде поставено и питане дали на военните им е обещавано, че извършеното от тях ще им бъде заплатено.

 

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини