Най-бързият C-Class идва през пролетта на 2011 г.

Най-мощният Mercedes C-Class излиза в продажба през пролетта на следващата година. C63 AMG Coupe Black Series се задвижва от 6,3-литров атмосферен AMG V8 агрегат, генериращ мощност от 509 к.с.

Двигателят е с преработени бутала и колянов вал, нов блок за управление и 50% по-голям охладител за маслото. Огромната мощност се предава към колелата благодарение на 7-степенна AMG SPEEDSHIFT трансмисия с мокър, двоен съединител. Тя предлага четири контролни настройки, като в спортен режим може да сменя предавките за 100 милисекунди.

За да подобрят сцеплението и управлението на новия C63 AMG Black Series, инженерите са монтирали диференциал с ограничено преплъзване на задния мост, който предлага три степени на контрол на стабилността (ESP), една от която позволява системата да бъде напълно изключена.

Моделът използва ревизирано шаси с по-широки следи - с 40 мм отпред и с 75 отзад. Също така са монтирани по-твърди стабилизиращи щанги и регулируемо окачване.

Спирачките също са обновени, те включват по-големи дискове с размер 390 мм отпред с 6-бутални апарати и 360 мм отзад с 4-бутални апарати за спиране.

Двуместната кабина е стандартна с опция за място за вграждане на задни седалки.

Първите представители на тази серия ще предлагат като опция аеродинамични два пакета - Track и AMG. Първият ще предлага пистови гуми Dunlop и охладител за диференциал, монтиран в задната броня. Аеродинамичният AMG пакет ще включва карбонови елементи по екстериора и карбонов заден спойлер.

Източник: speed-press.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини