Откриват "Арена Армеец". Кметът Грудев сред поканените за церемонията

"Арена Армеец София" разполага с 12 529 седящи места. За концерти в нея могат да се съберат между 17 000 и 19 000 души.

Кметът на Асеновград ще бъде сред присъстващите на откриването на новата спортна зала "Арена Армеец София". Д-р Христо Грудев ще се нареди сред останалите официалните гости по време на церемонията по покана на министъра на спорта Свилен Нейков. В 14 часа днес новата спортна зала ще бъде представена от премиера Бойко Борисов, вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и от министър Нейков. В новото съоръжение вече има обособен “Кът на олимпийския шампион” със снимки на всички златни медалисти на България. Официалното откриване на залата е планирано за 17 часа.

След старта на модерното спортно съоръжение официалните гости ще присъстват на първия спортен двубой в нея - приятелска среща между мъжките волейболни отбори на България и Сърбия.

В залата ще могат да се практикуват над 30 вида спорт, а настилката на арената се сменя само за 24 часа. Седящите места са 12 529, от които 3 500 са на телескопични трибуни, които могат да бъдат разгънати или прибрани в блокове. На концерти в залата могат да се съберат между 17 000 и 19 000 души, които могат да се евакуират само за три минути. "Арена Армеец София" има 75 изхода.

Поради огромния интерес към откриването на "Арена Армеец" министър Нейков и Националната спортна база обявиха 31 юли, неделя, за ден на отворени врати. Всички желаещи да разгледат новото спортно съоръжение ще имат възможност да направят това от 13 до 17 часа. На място ще има служители, които ще организират групи и ще ги развеждат из залата.


Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини