Възпитатели в "Таню войвода" държали деца в изолатор?

Три момичета, настанени в Дом "Таню Войвода" в Асеновград обвиняват възпитателите си в системно прилаган тормоз. Сигналът е подаден в Районното полицейско управление тази седмица.

Тийнейджърките – две на 14 и една на 13 години, твърдят, че през юли учители са ги заключвали в стая, използвана за медицински изолатор. Пред съдия от Районния съд те са разказали, че са престояли затоврени цяла седмица като били извеждани единствено, за да идат до тоалетна. Храна им била давана, но не ги пускали от изолатора, а я носели на място с подноси. 

Момичетата обвиняват директорката, възпитателите и охраната на дома, че са ги удряли, обиждали и се държали унизително с тях.

В хода на разследването обаче е станало ясно, че трите  многократно са бягали от дома и са били обявявани за общодържавно издирване. Спрямо тях има проверки, докладвани в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица, с оглед налагане на възпитателни мерки.

Предстоят процесуално-следствени действия за доказване виновността на длъжностните лица по чл. 142а, ал. 3 от НК (противозаконно лишаване от свобода).

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини