Apple ще представи нова версия на iMac през август

Аpple разработва нова версия на iMac, която ще бъде предназначена за образователни цели, като компанията планира да представи устройството до края на август. Ключът в маркетинговата стратегия за популяризиране на новият модел е, че цената му ще бъде под $1000. Което в голяма степен ще насърчи допълнително множество учебни заведения и институции да закупят по-голям брой от популярните устройства, коментира slashgear.

Доклада посочва, че новият iMac ще бъде оборудван с 21,5-инчов дисплей и ще се захранва от двуядрен 3,1GHz процесор на Intel. От компанията са предвидили още и 2GB DDR3 памет, успоредно с 250GВ капацитет за съхранение на данни. От гледна точка на графичните възможности новото устройство ще разполага с AMD Radeon HD 6750M GPU с 256МВ собствена памет.

Последният опит на Apple да представи подобен модел, който е фокусиран към образователните институции бе през 2006г., като цената на продукта тогава бе $899. Очаква се компанията да следва същата стратегия и сега, представяйки новата версия на iMac в ценовата категория под $1000. Въпреки, че не е официално потвърдена, доклада посочва, че най-вероятната дата за премиерата на новото устройство ще бъде 16 август.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини