Пловдив отбеляза Съединението на България

Тук сме, за да отбележим едно от най-значителните събития от новата ни история - Съединението, каза в словото си председателят на Народното събрание Цецка Цачева минути преди тържествената заря-проверка в Пловдив, организирана по случай националния празник на България. По думите й, Съединението е истинска демократична революция. Съединението се превръща в един всенароден и всебългарски акт, то съединява, единява българския народ, каза още в официалната си реч Цецка Цачева.

Стотици пловдивчани и гости на града присъстваха на тържествения митинг, организиран по повод 126-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и празника на Пловдив.

Пред паметника на Съединението бяха президентът на България Георги Първанов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на отбраната Аню Ангелов, депутати, началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, началникът на ВВС генерал майор Константин Попов, висши военни, представители на политическия, обществен и културен елит на нацията, както и на всички вероизповедания. Б

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини