Двуглава змия показва в Панаира най-големият терариум в Европа

Единствената в света двуглава змия ще могат да видят пловдивчани в изложбата на влечуги, която ще се проведе на 10 и 11 септември 2011 г. в Международен панаир Пловдив. Сбирката от над 40 вида животни идва от най-големия европейски терариум - "Анаконда".

Боата е от изключително редкия вид "Салмон", поясни Карл Шпиндлер, един от собствениците на "Анаконда", който се намира в немския град Аугсбург. Компания ще й прави костенурка, която също е с две глави - кръстили сме ги Том и Джери, добави той.

В първото у нас подобно шоу са включени алигатори, варани и редки питони, сред които и албинос. Амазонска анаконда, дълга 5.5 метра, е сред атракциите на терариума, а изложбата е кръстена на нея. Конкурент ще й бъде 4-метров мрежест питон.

Смъртоносни черни скорпиони и паяци ще правят компания на опасните влечуги. Най-малките обитатели на тази менажерия са зелени дървесни жаби с дължина 6-8 сантиметра. В нея живее и алигаторът джудже, който е само 1.20 метра.
Колекцията от редки животни пристига със специални камиони, в които се поддържа определена температура, а "пасажерите" не усещат друсането от дупките по пътя. Досега терариумът е имал турнета в Австрия, Полша, Швейцария, Италия, Испания, Словакия, Чешката република и Румъния, като в северната ни съседка зрителите са били над 25 000.
В Пловдив експозицията ще бъде разположена в Конгресния център на панаира и ще бъде отворена от 10 до 20 часа и през двата дни.


Източник: plovdiv24.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини